Mr. WALLY

“Een ouwe rot in een opnieuw uitgevonden beroep”

Mr. Wally… Mr. Wally is een moderne herensalon waar zowel gewerkt wordt met de moderne technieken van nu als met de klassiekere meer traditionele technieken die het kappersvak rijk is.

Ik krijg dan ook heel vaak de vraag “wat maakt Mr. WALLY nu zo anders dan al die andere herenkapsalons of barbershops in Breda”. En als ik heel eerlijk moet zijn, als het goed is in de basis niets. We knippen allemaal alleen maar mannen, zo niet ben je gewoon een gemengde salon die graag meelift op het concept barbershop. Als het goed is beheersen we ook we ook allemaal zowel de klassieke als de moderne technieken met betrekking tot het heren vak en zijn we daar ook allemaal goed in opgeleid. Sommigen vinden dan nog dat een “echte barbershop” geen vrouwen binnen laat en dat je moet wachten tot je aan de beurt bent. Omdat dat vroeger ook zo was!

En daar gaan de verschillen ineens duidelijk zichtbaar worden tussen Mr.WALLY en de andere barbershops. Iets wat ik dan weer onzin vind. Vrouwen zijn net zo welkom als mannen bij Mr. WALLY, iedereen is altijd welkom bij mij. Ik knip alleen geen vrouwen. En wat betreft dat binnenlopen en dan moeten wachten tot je eindelijk eens aan de beurt bent, ook daar doe ik niet aan. Je kan via die website 24/7 een afspraak inplannen of anders gewoon even bellen om een afspraak te maken, dan probeer ik die afspraak op een voor jou zo gunstig mogelijke dag en tijd in te plannen. Tenslotte ben jij veel te druk om nutteloos te gaan zitten wachten…. TOCH 😉

Mr.WALLY is niet meer dan alleen ik, Victor van Zutven. Een herenkapper die al een hele lange tijd mee gaat. Ik knipte al voor de opkomst van de meeste barbershops, ik kan zelfs met de term “vroeger” soms meer dan dertig jaar geleden bedoelen. Al in het begin van mijn tiener jaren wist ik dat ik kapper wilde worden, en ben daar vanaf dat moment ook meteen mee aan de slag gegaan. Door eerst een vooropleiding te volgen en te gaan werken als vloerveger in een kapsalon. En daar werd ik dan ook gegrepen door het heren vak. Na de vooropleiding ben ik naar de kappersschool gegaan, waar ik eerst mijn Bediende heren vak- en daarna mijn Vakbekwaamheid heren vak gehaald heb. Pas toen, en toen was ik toch al zeker 4 jaar met het kappersvak bezig durfde ik mijzelf beginnend kapper te noemen.

En nu, zeker 35 jaar verder, en heel veel ervaringen rijker durf ik te zeggen dat ik een echte herenkapper/barbier ben in alle facetten die ons vak rijk is.

Mijn inspiratie haal ik uit heel veel dingen op straat, uit de manier mensen soms mens zijn en uit wat en vandaag de dag allemaal afspeelt in de wereld . Als ik iemand knip, dan kijk ik eerst even goed naar die persoon, en zoek daar meteen het liefst het meest passende kapsel bij. Iedereen is namelijk anders, iedereen heeft een ander hoofd, ander haar en een andere persoonlijkheid. Daar anticipeer ik graag op, zodat jouw kapsel ook echt jouw kapsel is.

mrwally_by_rag